Activiteiten in de omgeving

In de omgeving van Chalet Waterzicht is er voor iedereen genoeg te doen. Het vakantiepark zelf ligt middenin de prachtige Brabantse natuur, aan de rand van de Loonse en Drunense Duinen en op loopafstand van natuurgebied de Vughtse Heide met recreatieplas de IJzeren Man. Maar naast dit natuurschoon valt er ook genoeg te beleven. De gezellige stad Den Bosch ligt op slechts 8 kilometer rijden en ook het pittoreske Vught is een bezoekje waard door zijn rijke geschiedenis en culturele bezienswaardigheden. Ook de Efteling met het Sprookjesbos, spectaculaire achtbanen ligt in de omgeving van het park. Alle activiteiten hieronder genoemd zijn goed te bereiken en niet meer dan 25 minuten rijden.

Recreatie

De IJzeren Man 

Deze plas met zijn bijzondere naam bij natuurgebied de Vughtse Heide biedt voor ieder wat wils. Natuurliefhebbers kunnen zich vergapen aan de prachtige bosrijke omgeving. In de zomer is er alle gelegenheid om heerlijk te zwemmen en recreëren in het water, te zonnen op het langste strand van Brabant of te genieten van een drankje of een hapje in het Strandhuys of het Strandpaviljoen. 

Nat. Park Loonse en Drunense Duinen 

In de Loonse en Drunense Duinen vind je bos, heide en vooral veel zand. Het is een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. De wind kan op veel plekken ongestoord waaien en dat zorgt voor een steeds veranderend landschap. Dat, en het wisselen van de seizoenen, maken ieder bezoek weer een nieuwe belevenis. Op de zandvlakte mag je struinen. Er is dus volop ruimte om uitgebreid op pad te gaan. Verwonder je over de ondergestoven bomen, geniet van de tjirpende veldkrekels en les je dorst bij de vele horeca aan de rand van dit natuurgebied.

Safaripark Beekse bergen – Hilvarenbeek 

In Safaripark Beekse Bergen sta je oog in oog met wilde dieren. Ga op safari door de mooie natuur en maak een unieke reis. Je kan dit doen met de auto, de bus of de boot. Als je wil kan je zelfs kiezen voor een wandelsafari en alles te voet verkennen. Na je ontdekkingsreis kan er natuurlijk ook gespeeld worden. Er zijn leuke speeltoestellen om te klimmen en klauteren. Of bekijk bijvoorbeeld de roofvogelshow. Je ziet het, volop plezier voor jong en oud.

Uitstapjes

‘s-Hertogenbosch

Den Bosch is een stad van vele gezichten. Wandel door de historische binnenstad en ontdek wat er wacht aan het eind van de talloze oude steegjes. Snuif cultuur op in bijvoorbeeld het Noordbrabants Museum, Design Museum Den Bosch, de magnifieke Sint-Janskathedraal en het oude stadhuis. 

Echte bourgondiërs komen volop aan hun trekken in de vele cafés en restaurants die de stad rijk is. Een bezoek aan Brabant kan immers niet zonder een lekker biertje in de kroeg of een heerlijk uitgebreide maaltijd. En natuurlijk kunt u ook naar hartenlust shoppen in de vele winkels in het hart van de stad. 

Rondvaart op de Binnendieze
‘s-Hertogenbosch 

Een boottocht op de Binnendieze is een bijzondere ervaring. Zoals elke stad met grachten en kanalen geeft een boottocht een heel andere beleving van zo’n stad. Dit geldt zeker voor Den Bosch!

De leuke maar vooral ook leerzame ervaring geeft een bijzondere blik op de stad. De stuurmannen en stuurvrouwen verstaan hun vak en varen niet alleen de route, maar vertellen ook de bijzonderheden. Opstappen: Molenstraat: steiger tegenover Molenstraat 15a – Voldersgat: Hoek Zuidwal – Oude Dieze.

St. Janskathedraal
‘s-Hertogenbosch

De Sint-Janskathedraal is een must see als je Den Bosch bezoekt. De gotische kerk heeft dubbele luchtbogen, versierd door bijna honderd luchtboogfiguren. De vele glas-in-lood ramen in de kerk vertellen een duidelijk verhaal en zeer indrukwekkend zijn ook de grafstenen waarover je loopt en die je af en toe met veel moeite kunt lezen.

De serene rust in de kerk geeft de mogelijkheid tot bezinning. Tevens is het op veel plaatsen in de kerk mogelijk een kaarsje aan te steken.

Beleef de Sint-Jan tijdens de rondleidingen in de kathedraal, de toren en het museum. In enkele uren herleeft de eeuwenoude geschiedenis van dit prachtige monument. U vindt de Sint-Jan aan de Parade in ’s-Hertogenbosch.

Het vestingstadje Heusden

Heusden is één van de vestingsteden van de Zuiderwaterlinie. Het stadje is prachtig gelegen aan de Maas, ongeveer 15 kilometer ten westen van Den Bosch. Het stadhuis is een prima startpunt van een historisch dagje Heusden. Hierin zit ook de VVV. Interessant is het om te wandelen over de vestingwallen, dan kom je langs jachthaventjes en middeleeuwse stadspoorten.

Er is een Heemtuin, een kasteelruïne, er zijn verschillende musea, restaurantjes met terrasjes en er kan genoten worden van een rondvaart op de Maas.

Kloosters bezoeken in Boxtel 

Het dorpje Boxtel ligt precies tussen de drie grote steden Tilburg, Einhoven en Den Bosch in. Boxtel wordt gekenmerkt door de verschillende kloosters die in dit dorp hebben gestaan en die je nog steeds kunt vinden.

Daarnaast heeft Boxtel ook een mooie kerk: de Sint-Petrusbasiliek. Deze kerk heeft een gotische uitstraling en komt uit de 16e eeuw.

Er zijn verschillende musea in Boxtel. Het Oertijdmuseum, het MUBO museum, Stichting museum Vekemans en voor de autoliefhebbers is er het Classic Park. Dit laatse museum bevindt zich buiten het centrum van Boxtel en beschikt over een ruime collectie oude auto’s.

Kastelendorp Sint-Oedenrode

Sint-Oedenrode ligt middenin het dal van de Dommel, vlak bij Den Bosch. Het dorp lag tijdens de oorlog op een belangrijke stratigische positie en heeft daardoor een aantal indrukwekkende oorlogsmonumenten.

Ooit werd dit dorp uitgeroepen tot het groenste dorp van Europa!

Midden tussen alle parken is de statige Sint-Martinuskerk een prachtig gezicht, net als maar liefst drie kastelen: Kastel Henkenshage, Kasteel de Laar en Kasteel Dommelrode.

Tip: maak een rondvaart op de zacht stromende rivier de Dommel.

Uit eten

Noble Kitchen

Het met een Michelinster bekroonde restaurant Noble Kitchen. We laten u graag genieten van onze heerlijke gerechten met Aziatische invloeden en mooie wijnen. Noble Kitchen is meer dan een restaurant alleen. Onder één dak hebben we 4 multifunctionele meeting rooms en Bernardus Café, onze Bar & Brasserie met panoramisch uitzicht over de Bernardus golfbaan. Hier vindt u heerlijke en eerlijke gerechten op onze kleine kaart. Een drankje en wat fingerfood aan de bar? Iedereen is welkom en er is voor elk wat wils.

Brasserie De Heeren

Onze Brasserie is geopend vanaf 12.00 uur. U kunt bij ons terecht voor een heerlijke bak koffie, smakelijke lunchgerechten, diners en diverse borrelhapjes. Onze uitgebreide kaart biedt een ruime keus aan gerechten.

Het parkeren van uw auto is geen probleem. Voor de deur hebben we een ruim parkeerterrein. Onze keuken is geopend tot 20.00 uur. Daarna serveren we uiteraard nog wel de lekkerste borrelhapjes.

Pannekoekenhuis “Het wonderbos”

Pannenkoekenhuis Het Wonderbos is een eetgelegenheid in Cromvoirt op slechts 3 minuten loopafstand vanaf Résidence de Leuvert.

Voor kinderen:
In de binnenspeelruimte kunnen de kinderen Het Wonderbos beleven. Leuk speelhuisje, skippyballen, kussens en krijtborden waarop de kinderen hun eigen Wonderbos kunnen tekenen. In het restaurantgedeelte is het ook een super belevenis met een aparte kleur en verftafel en een verrassing en kleurplaat bij ieder kinderpannenkoek en kindermenu.

Voor de kinderen

De Efteling 

De Efteling in Kaatsheuvel is waarschijnlijk het bekendste pretpark van Nederland en misschien ook het meest geliefd door jong en oud. Met zijn sprookjesachtige sfeer spreekt het park altijd weer tot de verbeelding en de gevarieerde attracties met hun iconische muziek zorgen ervoor dat iedereen vertrekt met een glimlach op het gezicht.

Kinderen van alle leeftijden kijken hun ogen uit in het betoverende Sprookjesbos en de adembenemende parkshows en schreeuwen het uit van opwinding in spectaculaire achtbanen als de Python en de Vliegende Hollander. Niet voor niets is de Efteling een begrip in Nederland en daarbuiten.

Het Klimbos 

Vol trots is op 17 oktober het IJzeren Man Klimbos in Vught geopend! Het is niet zomaar een klimbos geworden, het is één van de grootste van de Benelux met 15 klimroutes bestaande uit meer dan 135 verschillende klimonderdelen én ziplines. Goed voor bijna 2 kilometer aan klimplezier! En dat is nog niet alles.. Vanaf een hoogte van wel 20 meter kijk je uit over de gehele IJzeren Man. Prachtig!

Jong en oud kan hier klimmen, ziplinen en over netten klauteren. 

Kids Plaza – Vught 

Binnenspeeltuin Kidsplaza Vught heeft de leukste speeltoestellen voor kids van 0 tot 12 jaar. In de overdekte binnenspeeltuin Kidsplaza Vught kunnen kids klimmen, spelen met superlego, springen op de superleuke trampolines…en nog veel meer. Als ouder/begeleider heb je gratis toegang en kun je genieten van onze uitgebreide horeca en ook nog eens gebruik maken van gratis wifi.

error: Content is protected !!
nl_NLDutch
× Chat direct!